PLEJE AF NATURSTEN UDE

Det er jo bare en sten!

Måske er den smukkest med naturlig patina?
ellers er der nogle gode tip her!

Rengøring af natursten contra støbte betonsten

der er mange forskelle på natursten og støbte betonsten og når det kommer til plejen er forskellen afgørende!

Du kan vaske en sandsten med en højtryksvasker – hvis du gør det med en betonsten eller betonflise ødelægger du overfladen.

Desværre har man ikke ret mange andre metoder til at rense sine belægninger, flittige folk fejer belægningen grundigt med skarpt sand som så slider mange af algerne væk, andre går i gang med gulvskrubberen, men intet er så effektivt som højtryksvaskeren – og med en terrassevasker på så sprøjter og sviner man ikke på omgivelserne.

Hvor kommer skidtet fra?

Uanset hvad man gør så får alt udendørs alger og skidt på, det gælder både tagflader og belægninger – og det ses selvfølgelig først på de vandrette flader og langt senere på de lodrette flader.

Algeproblemet er slemt hvor der er meget kvælstof i luften og det er stille og roligt blevet værre og værre i takt med at forurening og syreregn aftager.

Sandstenene tåler Algefjerner, så algerne fjernes let ved at dusche med algefjerner/Sadolins Husrens, der skal ikke skrubbes eller skylles, på varme dage virker algefjerner med det samme ellers tager det 2-3 dage.