Grøften

Denne lille udstillingshave er endnu ikke udført.

Det skal være en mellemting mellem en grøft og en stenkiste – den skal tage en masse tagvand og således være et eksempel på en LAR løsning.

LAR er Lokal Afledning af Regnvand – hvis der stadig er nogen, der ikke er bekendt med udtrykket, handler det om at man sørger for, at den regn der havner på taget ikke ryger ud i kloakken og blandes med det ‘sorte’ kloak vand. Det ville også være dumt at skulle rense tagvandet sammen med kloakvandet, da mange kloakrør i Danmark er for små til at rumme meget nedbør indenfor kort tid. Det giver heller ikke mening at køre regnvand gennem rensningsanlæg.

Vores grøft skal selvfølgelig bygges af sandsten, og det skal være et både smukt og funktionelt LAR anlæg. Der skal være plads til nok regnvand, der skal være levested for frøer og planter, og der skal være en god siddeplads til børnene, så de kan lege i vandet med frøer og salamandre.

Placeringen er bestemt, grøften skal graves ud mellem det store valnøddetræ og langsiden af den gamle skummehal, hvor bønderne indleverede mælken, dengang her var mejeri.

Hvis du synes, at projektet lyder spændende, kan du se tegningen her og følge projektet her og på vores blog.

Vi forventer at lave anlægget sidst på sommeren 2018.