• natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland Sahara lyse fliser med fossiler
  • natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland Sahara Sand Chelsea
  • natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland Sahara fliser
  • natursten sandsten Sandstone udstillingshaver Chelsea Sahara
  • natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland Chelsea stemning på terrassen

Solterrassen, Sorø

Sydvendt solterrasse i Sahara Sandstone, Chelsea læggemønster brosten mm.

For enden af Havehuset ligger Sahara Sandstone, her skal bygges et orangeri for at få fuld udnyttelse af gavlen og den sydvendt mur. Lige nu er der en terrasse, en belægning på 15 m2 med en kant af brosten på den ene side og en dobbelt række af brosten på den anden side. Brosten som kant kaldes rulleskifte eller løber skifte, alt efter hvordan brostenene vendes.

Enten synes man det er pænt med en brostenskant eller også kan man ikke lide det, det er en smagssag. Men det er en sikring af kanten på terrassen som forstærker kanten, og mange vælger at kante terrassen i niveau med terrassen eller at kante bede ved at hæve brostenene lidt, for at have en lille kant at feje ud til.

Sahara Sandstone er en af de allermest populære sandsten, og den ligger godt ved sydmuren i udstillingen, de lyse varme farver forstærker sol og varme.

Vi har altid et par løse fliser stående op ad muren så dem, der har lyst, kan prøve at løfte på en af de store terrassefliser. De vejer ca. 30 kg, så det er muligt for de fleste. Vi har også en flise stående til indkørsel, den er der ingen, der kan løfte!

Vi laver en sortering af Sahara Sandstone, der sorterer vi alle fliser med striber og fossiler væk – den sortering hedder Sand Sandstone og den kan man også se eksempler på i udstillingen.