• natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland trin
  • natursten sandsten Sandstone udstillingshaver Black kalksandsten skifer grå sort
  • natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland klinker og fliser sort grå natursten skifer skiffer
  • natursten sandsten Sandstone udstillingshaver black sorte fliser skifergrå
  • natursten sandsten Sandstone udstillingshaver anlægsarbejde Black limestone skifer grå kalksandsten
  • natursten sandsten Sandstone udstillingshaver anlæg trapper
  • natursten sandsten Sandstone udstillingshaver anlæg skærvebund
  • natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland skifer grå fliser støttemur

Sunken Garden

Sunken Garden er en forlængelse af pergolaen og derfor er her også brugt Limestone Black natursten som er en skifer grå kalk sandsten.

Vi ville gerne lave et lille anlæg med mure og trapper, og da området var helt fladt, måtte vi grave et hul!

Murene er bygget med murblokke og sluttet af med en topsten. Det var nemt – for kalksandstenene kløver jævnt, og blokkene bliver derfor meget ens i tykkelsen. Derved kan de limes sammen og stå med ‘tomme’ fuger. Murblokke af natursten der kløver meget grovere er mere uens og skal derfor sorteres, og derfor mures de ofte for at fugen kan udligne lidt af uenshederne.

Vi valgte at slutte muren af med en topsten, fordi muren er ca. 45 cm høj, og det er helt oplagt at bruge kanten til at sidde på.

Trapperne blev sat i beton, men fugerne blev ikke fyldt ud og står med åbne fuger. Det synes vi giver et skarpt og lidt råt udseende, udtrykket bliver anderledes ved at fylde alle fuger – og man kan som regel let finde ud af hvad man kan lide ved at gå en tur i udstillingen og se eksempler på begge dele.

I bunden af Sunken Garden ligger Chelsea mønster, det er rigtig fint og hyggeligt og det føles helt rigtigt at gå ned på terrassen uanset hvilken side man kommer fra, netop fordi Chelsea mønstret ikke har nogen retning. Vi ville have en vandret terrasse, for at det skulle flugte med trappetrin på de 3 sider, derfor lagde vi fliserne på skærver Det er en rigtig god løsning, som vi siden har brugt andre steder i udstillingen, og som vi er meget glade for.

Ovenfor den ene trappe ligger en terrasse med klinker i Black Limestone, vi har forsøgt at lave nogle gode klinker der står godt fast og som er nemme at arbejde med. På denne terrasse er de lagt i sildebens mønster og der er lagt to forskellige borter som kant, et rulleskifte på kant og et rulleskifte på fladen.

Beplantningen omkring Sunken Garden er bunddækkeroser Little White Pet og taks.